Turistička Hercegovina

badge

Turist info Mostar

Turist info- Mostar
badge

Mostar

Turističke agencije

Transport

Restorani Mostar

Međunarodna zračna luka - Aerodrom Mostar d.o.o.

Međunarodna zračna luka - Aerodrom Mostar d.o.o.

Zračna luka Mostar je otvorena za civilni zračni promet 1965. godine, isključivo za domaće letove.

Godine 1984, Zračna luka Mostar je proglašena alternativnom zračnom lukom za Međunarodnu Zračnu luku Sarajevo tijekom Olimpijskih Igara time stječući status međunarodne zračne luke.

Kasnije se ovaj novi status pozitivno primjenio na rastući interes domaćih i međunarodnih prijevoznika za Zračnom lukom Mostar, uzimajući u obzir činjenicu da je selo Međugorje svjetski poznato svetište, smješteno samo 20 km zapadno od Mostara, a zračni put sigurno najbrži i najučinkovitiji način dolaska.

Rekordni broj od 86.000 putnika u predratnom razdoblju je bio 1990 godine. Bilo je opravdano očekivati da će 1991 godina donijeti povećani broj od 100.000 putnika, no nažalost počeli su oružani sukobi i s tim je prekinut i civilni zračni promet s zadnjim letom izvršenim u studenom 1991.

Zračna luka Mostar je ponovno otvorena za zračni promet 07 srpnja 1998. godine. Spaljena i devastirana zgrada terminala s kompletnom infrastrukturom je u potpunosti renovirana financiranjem Europske zajednice.

Postoji značajan interes charter prijevoznika prema Zračnoj luci Mostar, sa svojom geografskom lokacijom, kao prednošću, susjednog svetišta Međugorje.

Zračna luka Mostar je na prelazu u novi razvojni period, označenim ulaganjima Europske zajednice u modernizaciju njenih objekata i nabavke opreme za prihvat zrakoplova i putnika.
Sa sigurnošću možemo reći kako će Zračna luka Mostar, dosegnivši visoke standarde opremljenosti i stručne osposobljenosti njenog osoblja, ući u novo tisućljeće i igrati važan gospodarski subjekat cijele regije.

Značajan porast putničkog prometa u Zračnoj Luci Mostar imamo zahvaliti upravo činjenici da je mostarska zračna luka smještena samo nekih 20 kilometara od Međugorja a zračni put sigurno najbrzi i najučinkovitiji način dolaska. Danas je za očekivati porast zainteresiranosti turističkih operatera i avio-prijevoznika za organiziranje čarter letova za Zračnu Luku Mostar.
Dobra opremljenost i stručno osoblje Zračne luke Mostar se brine da u svakom trenutku promet zrakoplova, putnika, prtljage i robe bude siguran, na najvišem nivou i prema standardima ICAO-a.

Zračna luka je sposobna i opremljena prihvatiti sve zrakoplove do kategorije "C" uključivo (najveća take-off težina do 200 tona).

Dodatne informacije

 • Adresa: Ortiješ bb
 • Mjesto: Mostar
 • Poštanski broj: 88000
 • Telefon: +387 36 352 770
 • Fax: +387 36 350 212
 • E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Medij

Više iz kategorije: « Moj Taxi Mostar

Hoteli

Moteli & Kampovi

Pansioni

Kontaktirajte nas


Turistička zajednica HNŽ/HNK
Adresa: Dr. Ante Starčevića bb
Tel. : +387 36 355 090
Fax : 387 36 355 096

www.hercegovina.ba

Android aplikacije

 

Sustav prijave i odjave turista

 • Poštovani, Želimo Vas obavijestiti da Turistička zajednica HNŽ u cilju olakšavanja postupka prijave boravka turista, uvodi elektronski sustav prijave i odjave boravka turista.
  Pročitaj više...

Poziv za upis u bazu podataka

 • Pozivamo sve subjekte koji pružaju smještajne kapacitete, ugostiteljske usluge, turističke agencije, muzeje i galerije da se upišu u bazu podataka Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije. Ovim je stvorena mogućnost Vašeg predstavljanja…
  Pročitaj više...
Scroll to top