Turistička Hercegovina

badge

Turist info

Turist info TZ HNK/HNŽ
badge

Brosura

Manastir ZavalaManastir Zavala nalazi se na rubu Popovog polja podno doline Oštrog. Najstariji pisani dokument o Zavali potječe iz 1514.godine. manastir su podigli pripadnici obitelji vojvoda Hrabrena-Miloradovića, koji su gradili brojne zaklade u Hercegovini u 16.stoljeću. Crkva je jednobrodna i zasvođena.

Freske u crkvi Manastira Zavala iz 1619.godine su iznimno vrijedna sijelina slikarstva u Bosni i Hercegovini. Njihov autor je Georgije Mitrofanović, hilandarskin monah, najdarovitiji i najobrazovaniji srpski slikar 17.stoljeća. Novi konaci podignuti su 1876.godine. Pri manastiru  je 1886.godine otvorena škola.

Kontaktirajte nas

Adresa: Dr. Ante Starčevića bb
Tel. : +387 36 355 090
Fax : 387 36 355 096
@:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
WEB: www.hercegovina.ba

Mobile Hercegovina

QR-Code

Sustav prijave i odjave turista

  • Poštovani, Želimo Vas obavijestiti da Turistička zajednica HNŽ u cilju olakšavanja postupka prijave boravka turista, uvodi elektronski sustav prijave i odjave boravka turista.
    Pročitaj više...

Poziv za upis u bazu podataka

  • Pozivamo sve subjekte koji pružaju smještajne kapacitete, ugostiteljske usluge, turističke agencije, muzeje i galerije da se upišu u bazu podataka Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije. Ovim je stvorena mogućnost Vašeg predstavljanja…
    Pročitaj više...
Scroll to top