Održano šesto izdanje biciklističkog festivala – Blidinje BIKE Festival

Blidinje BIKE Festival, jedan od najznačajnijih biciklističkih događaja u Bosni i Hercegovini, uspješno je priveden kraju nakon tri dana ispunjena zabavom, avanturom, rekreacijom, dobrim druženjem i profesionalnim biciklizmom.

Festival, koji se održao u prekrasnom ambijentu Parka prirode Blidinje, privukao je mnoge zaljubljenike u biciklizam, kako rekreativce, tako i profesionalne bicikliste.

Na samom otvaranju u petak 12. srpnja održana je VIP prezentacija i panel rasprava u Visitor centru Blidinje gdje se govorilo na temu sporta i turizma. Na otvorenju su nazočili brojni dužnosnici svih razina vlasti u BiH.

Uz podršku brojnih institucija i sponzora, među kojima je i Turistička zajednica HNŽ, Blidinje BIKE Festival se pozicionirao kao ključni događaj na biciklističkoj karti regije. Organizatori manifestacije uručili su zahvalnice za pokroviteljstvo i suradnju, a zahvalnicu za Turističku zajednicu HNŽ-a preuzeo je vd direktor Anđelko Maslać.

Događaj je svečano otvorila predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara, a potom su uslijedili pozdravni govori predsjednice Vlade HNŽ, Marije Buhač i predsjednika Vlade ZZH Predraga Čovića. Svi govornici su istaknuli značaj ovakvih događaja za razvoj turizma i sporta u regiji te su izrazili podršku daljnjem razvoju Continental Blidinje BIKE Festivala.

Događaju su nazočili i Nasiha Pozder ministrica okoliša i turizma Federacije BiH, Emil Balavac, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ.

Blidinje BIKE Festival nije samo sportski događaj, već i manifestacija koja promovira rekreaciju, zdrav način života i prirodne ljepote Bosne i Hercegovine. Organizatori su već počeli s planiranjem idućeg festivala, s ciljem da nadmaše ovogodišnji uspjeh i pruže sudionicima još bolje iskustvo.